Wednesday, January 30, 2008

Famous Amos Choc Chip


Kalau dibaca kisah bagaimana asal dapat resepi ni...ermmm beruntungnya kita sebab tak payah membeli mcm org yg bagi kita resepi ni..Apa pun terima kasih bebanyak..sebab resepi ni memang best dan tak payahlah u all nak beli mahal mahal lagi..walau pun modal membuatnya agak mahal..tapi berbaloi lah juga..selamat mencuba

>2 cups butter
>4 cups flour
>2 tsp. baking soda
>2 cups granulated sugar
>2 cups brown sugar
>5 cups blended oatmeal (measure oatmeal &
>blend in blender
>to a fine powder)
>24 oz. chocolate chips
>1 tsp. salt
>18 oz. Cadbury bar (grated)
>4 eggs
>2 tsp. baking powder
>3 cups chopped nuts (your choice)
>2 tsp. vanilla

3 comments:

Nizam said...

akak saye salah sorg peminat cookies famous amos nie...ni resepi betul ke kak..akak dh try ker...hihihi

Mariam Nadzri said...

hi nizam..

akak dah try banyak kali..mmg sedap..
org yg bagi ni betul betul ikhlas nak bagi..cubalah tak rugi tau..

JD said...

Akak, saye nak cuba resepi ni tapi takde cara-cara nye. Boleh tak akak ajar?

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com